Zagreb: Antifašisti protestovali, novoustaše hapšene

Par stotina antifašista je protestovalo danas oko sat vremena na centralnom zagrebačkom trgu s transparentom “Ujedinjeni protiv fašizma”, protiveći se namjeri proustaškog A-HSP-a da na tom mjestu održi okupljanje pod nazivom “Prisega domovini i Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga”, koje im je ranije zabranio MUP uz obrazloženje da bi to moglo uznemiriti veći broj građana.

Članovi ekstremnog A-HSP-a umjesto postrojavanja svoje stranačke vojske na Trgu bana Jelačića cijeli scenarij su namjeravali da realizuju ispred groba Ante Starčevića u Šestinama, no ni to im nije u potpunosti uspjelo, jer im se nije pojavilo stranačko vođstvo. Postrojili su se samo ispred crkve, i vrlo brzo napustili područje.

Prema policijskim informacijama, policija je privela najmanje pet osoba, a neslužbeno se doznaje da je među njima i Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a, izvještava portal Index.hr.

 

Objavio/la na 15:28. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-