Porošenko: Nemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je ruski opozicioni političar Boris Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umiješanosti Rusije u konflikt u Ukrajini.

Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina prije nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namjerava da ih objavi, prenio je Tanjug vijest Rojtersa.

“On je rekao da će otkriti uvjerljive dokaze o umiješanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio…Oni su ga ubili”, rekao je Porošenko u izjavi tokom posjete gradu Vinicija.

Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku djelatnost, tako i lična neprijateljstva.

 

Objavio/la na 16:57. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-