Zvanično: CD sa iskazom zaštićenog svjedoka nije izgubljen

by | jan 27, 2015 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Apelacioni sud Crne Gore je danas saopštio da nije izgubljen CD na kome je audio-video zapis iskaza zaštićenog svjedoka Zoraba Vlaovića u predmetu koji se tiče ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

“U predmetu optuženih Saše Borete i dr, u javnosti poznatom kao predmet ‘Šćekić’, gdje je u toku glavni pretres pred Apelacionim sudom Crne Gore, postoji dio iskaza zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića od 22.03.2008. godine (koji iskaz se pokazao kao nedostajući). Pomenuti iskaz zaštićenog svjedoka postoji kako u formi transkripta, tako i u audio-video zapisu na CD-u, a koji dokaz će se sprovesti u nastavku glavnog pretresa pred Apelacionim sudom”, zvanično je saopšteno.

Dnevnik Vijesti je objavio prije četiri dana da je predsjednik vijeća sudija Dragiša Rakočević kazao da je pomenuti CD nestao.

Nakon ove vijesti, porodica ubijenog  Šćekića je podnijela krivičnu prijavu protiv četvoro sudija u vezi sa nesavjesnim radom u službi i zloupotrebom položaja zbog čega je nestao CD na kome se nalazio audio-vizuelni zapis svjedočanje zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića.

0 Comments

Submit a Comment