Srbin otkucao Eulex srpskoj BIA?

by | okt 31, 2014 | Novosti | 0 comments

Nekadašnji srpski pripadnik misije Euleks, a sadašnji visoki zvaničnik Srpske liste, je predao povjerljive informacije agentima srpske Bezbjednosno-informativne službe (BIA), tvrdi prištinski dnevnik Koha ditore u petom nastavku feljtona o navodnoj korupciji unutar misije, prenosi Blic.

Tužilac Marija Bami je upozorila šefa pravosudnog odjelenja misije EU Silvia Bonfiljida da su povjerljive informacije “procurele”, ali istraga nije pokrenuta.

Dnevnik tvrdi da su informacije iz misije predate jednom od agenata BIA koji su uhapšeni u junu 2009. pod optužbom da su nudili 100.000 eura za lažna svjedočenja o umiješanosti pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u trgovinu organima.

Bami, koja je suspendovana jer je ukazala na sumnje o korupciji u Euleksu, tvrdi da zvaničnici te misije nijesu istražili kako su povjerljive informacije predate BIA, prenosi Blic.

Za ovaj slučaj Bamie je optužila direktno tadašnjeg šefa departmana za pravdu u Euleksu Alberta Perduča, a prema navodima prištinskog dnevnika Koha ditore, informacije o kojima Bami govori predao je zvaničnik Euleksa srpske nacionalnosti koji je trenutno visoki funkcioner Liste srpska.

0 Comments

Submit a Comment