Amfilohije: Stvaraju se preduslovi za jadogoru i jadogorce

Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohije je danas, u pisanoj izjavi za javnost, ponovo osudio Paradu ponosa koja će biti održana u Podgorici 2. novembra.

“Ne zna se šta će biti slavnije na ‘Paradi ponosa’ 2. novembra u Podgorici, za praznik Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca: ili to što je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane – sodomska država, ili to što će Evropa (ona antihristovska) uspjeti, napokon, da Crnu Goru metne poda se, kao znak njenog punog ispunjenja uslova za integracije i njene pune afirmacije ljudskih prava i sloboda.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno: toga dana, iz tog jednopolnog braka, od Njegoševe slavne Crne Gore svi su preduslovi da se rodi – Jadogora, a od ponosnih Crnogoraca da počnu da se rađaju – jadogorci!”, poručio je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski je poznat po svojim homofobnim izjavama i izrazitoj netoleranciji prema homoseksulacima.

Nevladina organizacija “Kvir Montenegro” je mitropolita Amfilohija nedavno proglasila homofobom godine, na šta je on uzvratio da mu je to jedno od najvećih priznanja koja je dobio.

 

Objavio/la na 17:31. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-