Danaj: Ulcinj pripojiti Albaniji

by | okt 21, 2014 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Lista Za Prirodnu Albaniju želi da od Ulcinja do Rta Stilos u Grčkoj ne bude granica među Albancima.

Čelnik te liste, Kočo Danaj najavio je da će lista Za Prirodnu Albaniju uskoro zatražiti od Međunarodnog suda pravde u Hagu da preispita odluke Londonske konferencije iz 1913. godine, prema kojima Albanija postoji u današnjim granicama.

“Predstavićemo dokaze da su političari koji su živi, i oni mrtvi koji su prihvatili ove odluke, prihvagili kolonijalne odluke, i stoga je jasno da takve odluke moraju biti otkazane“, naveo je on u izjavi dosatvljenoj Danu.

Danaj je rekao da treba eliminisati vještački stvorene granice među Albancima na Balkanu.

On je naveo da “Prirodnu Albaniju” ne treba stvarati nasiljem, već sredstvima iz demokratskog korpusa, i da je to ponuda mira, a ne rata, prenosi Mina.

“Prirodna Albanija je progresivna evropska ideja. Dok je ujedinjenje Albanaca garancija za stabilnost Evrope, što svi dijelimo, kao pristalice “Prirodne Albanije” odbijamo da odustanemo od naših zamisli u ime praznih parola ili poređenja koja su nam uvijek nuđena“, rekao je on.

Danaj je naglasio da je albanski narod nepravedno podijeljen i da njegovi pripadnici sada žive u više država, što umanjuje njegove potencijale za razvoj i napredak.

 

0 Comments

Submit a Comment