Rožajci ratuju na Bliskom istoku?

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost odbili su da saopšte podatke vezane za državljane Crne Gore koji učestvuju u vjerskim ratovima na Bliskom istoku, prenijela je TV Vijesti.

U prilogu televizije navodi se da su se iz ANB pozvali na Zakon, odnosno da je riječ o tajnim podacima koje ne mogu da otkrivaju. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da ne vode takvu evidenciju, prenosi TV.

TV navodi da je javna tajna da pojedini stanovnici sjevera Crne Gore odlaze u rat u Siriji kako bi pomogli svojoj braći po vjeri, podsjećajući da je prošle godine u Siriji poginuo Rožajac Adis Salihović.

TV Vijesti navode da poznavaoci prilika u tom gradu tvrde da je na ratištu još nekoliko Rožajaca te da se nekoliko sprema da ode tamo.

Nadležni za sada ne žele da govore o tome da li će kažnjavati ove ratnike, kako je to nedavno najavljeno u Srbiji.

Nekada prvi policajac Rožaja Šemso Dedeić rekao je da se zvanične evidencije ne vode, ali da postoje nezvanične kako o broju odlazaka, tako i o broju onih koji poginu.

On je uvjeren da se odlazak vojnika dobrovoljaca ne organizuje iz Crne Gore i da je centrala negdje drugo, i dodaje da je čuo kako u Istanbulu postoji organizacija koja poziva i priprema ljude za ratište.

Bjelopoljski imam Enes Burdžović tvrdi da je situacija drugačija.

“Ne postoje regrutni centri, ali su indokrinaciji tih mladića jako pomogle društvene mreže, lakoća komuniciranja na taj način, tako da svako onaj ko je pošao na neko od tih ratišta, pošao je indoktriniran na taj način”, kaž imam Burdžović za TV Vijesti.

Objavio/la na 22:30. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-