Nerazumijevanje za gej frendli turizam u CG

U Crnoj Gori postoje dva hotela koja su prihvatila oznaku „gay friendly“, dok je većina turističkih poslenika protiv isticanja te populacije gostiju, koja sektoru turizma u svijetu donosi značajne prihode.

Pojam gay friendly označava mjesta gdje je LGBT populacija dobrodošla i za sada su je u Crnoj Gori prihvatili samo hoteli Splendid i The Queen of Montenegro.

Razlog je želja da privuku tržište koje u svijetu donosi značajnu zaradu, jer prema procjenama evropski gay turisti troše godišnje oko 50 milijardi eura, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Grčka zaradi oko milijardu i po dolara, a Hrvatsku, prema podacima tamošnjih LGBT asocijacija, posjeti godišnje oko četvrt miliona gay turista.

Pominjanje gay friendly turizma u Crnoj Gori unosi nelagodu u razgovor sa većinom hotelijera i ugostitelja na budvanskoj rivijeri, čak i među onima koji nijesu protivnici jednakih prava za sve, jer većina smatra da je markiranje turističkih objekata nepotrebno i kontraproduktivno.

 

Objavio/la na 16:08. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-