Katarci nude suvlasništvo Mitropoliji

Katarska kompanija CDCI zainteresovana je da izgradi rizort “Buljarica bej” sa 10 do 12 hotela, nekoliko vila i kompleksom apartmana – ukupno 40.000 smještajnih jedinica. Rizort bi se gradio na zemljištu SPC, pa je CDCI počela pregovore s Mitropolijom, piše Blic.

Investitore iz Katara zastupa advokat Ana Kolarević, sestra premijera Mila Đukanovića.

Mitropoliji je ponuđeno partnerstvo u projektu, jer se samo tako posao može sklopiti pošto Crkva ne prodaje svoju zemlju. Preostaje samo da mitropolit Amfilohije da saglasnost.

Posao sa CDCI ne bi bio prvi turistički biznis Mitropolije, koja je vlasnik hotela “Podostrog” sa tri zvjezdice u budvanskom naselju Sveta Petka. Mitropolija je sagradila i nekoliko zgrada u Budvi za koje je ustupila zemljište i na osnovu toga dobila stanove.

Od 1996, zahvaljujući restituciji, Mitropolija crnogorsko-primorska uknjižila je u katastru oko 12 kilometara kvadratnih zemljišta u Crnoj Gori, kao i većinu manastira i crkava.

Proces restitucije još traje, pa se MCP sudi sa državom zbog „crkvenog zemljišta na atraktivnim lokacijama na primorju“.

Mitropolija je dobila spor protiv opštine Budva, koja je dužna da joj za izuzeto zemljište kod Crkve Svete Petke, na osnovu presude kotorskog Osnovnog suda, plati 1,8 miliona eura.

Objavio/la na 16:14. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-