Vilijamson: Da je sud formiran, već bih podigao optužnice

Imamo dovoljno dokaza i da je Specijalni sud formiran, mislim da bismo odmah mogli da podignemo optužnice protiv najvišeg rukovodstva OVK, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Kohu ditore glavni tužilac Euleksovog istražnog tima Klint Vilijamson, prenosi portal RTS.

Vilijamson priznaje da su njegovi zaključci uglavnom isti kao oni koje je ranije u svom izvještaju iznio Dik Marti, a prije njega i bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte.

Iako ni u ovom intervjuu nije želio da pominje imena onih koje će, kako očekuje, optužiti, kaže da su istražnom timu ta imena poznata.

“Znamo ko su osobe za koje smatramo da su glavni odgovorni za te zločine i istraga će se nastaviti, biće fokusirana na njih. U zavisnosti od toga kako će teći istraga narednih mjeseci, spisak bi mogao da bude proširen”, rekao je Vilijamson i ponovio da “neće optužiti OVK već najodgovornije pojedince”.

 

Objavio/la na 13:58. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-