Krivokapić: Dvije trećine parlamentaraca ne vjeruje Javnom servisu

Dvije trećine crnogorskih parlamentaraca nijesu zadovoljni Javnim servisom, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić .

“Parlamentarci nisu zadovoljni Javnim servisom, usuđujem se reći u ime većine njih, možda čak i dvotrećinske većine. Sloboda ne treba da se zloupotrebljava, uvijek je bolje dati više slobode medijima, ali ne da je zloupotrijebe da postanu kritička i autonomna svijest društva”, kazao je Krivokaić.

Prema njegovim riječima, a ako postanu partijski, ili još uže od toga, pojedinačni partijski interesi, onda mediji postaju prijetnja društvu i zakonodavna vlast ima obavezu da na tu prijetnju reaguje.

Krivokapić, koji je sazvao sjednicu Savjeta Radio Televizije Crne Gore, je rekao da je javnost slobodna toliko koliko je demokratija živa, a prema njegovoj ocjeni, da bi se formirao Javni servis prema standardima Evropske unije, potrebna je odgovornost za njegovo vođstvo, prenosi agencija Mina.

“Veliki su zahtjevi u parlamentu da se loše stanje pokuša preduprijediti novom zakonskom regulativom, koja ne mora da znači ograničavanje slobode”, kazao je Krivokapić.

Objavio/la na 16:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-