Odabrani učesnici/ce programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost 2014.

Komisija Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost odabrala je deset učesnika/učesnica ovogodišnjeg programa stipendiranja, među kojima je i Branko Krivokapić iz Crne Gore.

Ovo je osma generacija novinara nagrađenih kroz inicijativu koju podržavaju ERSTE Fondacija, Fondacija za otvoreno društvo i BIRN.

Na konkurs su stigle rekordne 162 prijave, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Stipendisti će rad na projektima početi u aprilu, nakon prvog zajedničkog skupa u Beču. Odabrani novinari će dobiti stipendiju u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Takođe će učestvovati u međunarodnim seminarima za razvoj karijere i dobiti kontinuirano mentorstvo za priče na kojim će raditi.

Finalni članci biće objavljeni na engleskom i na lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Pored toga, najbolja tri teksta će dobiti nagrade od 4.000, 3.000 i 1.000 eura.

Cilj Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost je pospješivanje kvalitetnog izvještavanja, regionalno povezivanje novinara i poboljšanje uravnoteženog izvještavanja o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju. Program podržavaju ERSTE Fondacija, Fondacija za otvoreno društvo i Fondacija slobode Prag, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN.

Objavio/la na 18:01. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-