Janukovič izjavio da nije naredio pucanje u demonstrante

Zbačeni ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič obratio se danas javnosti iz Rusije, grada Rostova na Donu, i kazao da nije pobjegao, već da se morao skloniti “zbog ugrožavanja bezbjednosti” njega i njegove porodice “od strane nacionalista i fašista koji su manjina u Ukrajini”.

On je kazao, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, da je spreman da se bori za budućnost Ukrajine u kojoj neće biti straha i terora.

Ponovio je da nije primijenjen sporazum o okončanju krize koju su potpisali on i predstavnici opozicije, a kojem su svjedoci bili trojica ministara vanjskih poslova EU.

Kako prenosi agencija Tanjug, Janukovič je za krvoproliće u Kijevu optužio demonstrante. Istakao je da nikada nije naredio policiji da puca u njih.

Janukovič je kazao da neće tražiti od Rusije vojnu podršku za rješavanje krize u Ukrajini, gdje je, kako je naveo, “vlast uzurpirala grupa radikala”.

Ocijenivši da je ukrajinski parlament nelegitiman i da glasa pod pritiskom “militantnih aktivista” sa Majdana, Janukovič je pozvao sukobljene strane u svojoj zemlji da odbace nove vlasti “prije nego što bude prekasno”.

Janukovič je kazao i da nikada nije želio da naudi bivšoj premijerki Juliji Timošenko, ali da je sporazum o gasu koji je ona potpisala sa Rusijom nanio Ukrajini štetu veću od 20 milijardi dolara.

Objavio/la na 16:10. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-