SEEMO zabrinut zbog bombaškog napada na Vijesti

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO), podružnica Međunarodnog instituta za štampu (IPI), izrazila je danas zabrinutost zbog bombaškog napada na redakciju crnogorskog dnevnog lista Vijesti iz Podgorice.

SEEMO poziva vlasti Crne Gore da sprovedu opsežnu istragu i privedu pravdi napadača i nalogodavce.

“Zabrinut sam zbog stalnih pretnji novinarima koji rade za Vijesti”, napisao je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović u saopštenju i dodao da je “s obzirom na učestalost napada na novinare lista i njegovu imovinu, stekao uvjerenje da je taj list direktna meta”, prenosi Beta.

Vujović je pozvao policiju, sudove i državnog tužioca da usredsrede pažnju na ovaj slučaj i sve napade i prijetnje Vijestima poslednjih godina.

Do eksplozije bombe ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Vijesti Mihaila Jovovića došlo je 26. decembra. Naneta je materijalna šteta, ali niko nije povređen u redakciji u kojoj su tada bili Jovović i više od 15 novinara.

Objavio/la na 15:36. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-