Nema više ‘euro po euro’

Takse na SIM kartice, brojila i kablovski priključak od sjutra se više neće naplaćivati.

Takse su se naplaćivale na osnovu Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, koji je usvojen krajem maja, podsjeća Mina business.

Novi porezi počeli su građanima da se obračunavaju u julu, a na naplatu su stigli u avgustu.

Zakonom je regulisano obračunavanje i plaćanje takse od jednog eura na kartice mobilne telefonije, tarifna brojila, priključke kablovske komunikacione mreže, kao i upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Naplata taksi je trebalo da bude privremena, do 2014. godine. Izmjenama i dopunama Zakona, koje su usvojene 27. decembra, u 2014. će se i dalje naplaćivati takse za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, dok se ukidaju one na SIM kartice, brojila i kablovsku televiziju.

Vlada je bila predložila da se u ovoj godini sa sedam odsto oporezuju računi za mobilne telefone veći od pet eura, ali je povukla predlog jer nije imala podršku u Skupštini.

Vlada je prihvatila da se tog nameta odrekne i prihvati predlog poslanika Damira Šehovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji je podržao poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, da se sistemski uredi oporezivanje priređivača igara na sreću.

Objavio/la na 14:15. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-