Otmica zbog seksualne orijentacije

Beogradska Gej strejt alijansa (GSA) je saopštila da im se za pomoć obratio A.A. (22) iz jednog grada u Istočnoj Srbiji i prijavio nestanak svog partnera M.M. (29), koji u tom gradu živi zajedno s njim. A.A. sumnja da iza nestanka njegovog partnera stoji porodica M.M. koja živi u jednom mjestu u Sandžaku.

Oteti mladić je na kraju pronađen u porodičnoj kući u Sandžaku.

Prema riječima M.M, nakon što su ga oteli iz kuće u kojoj je živio sa svojim partnerom, trojica otmičara su ga odvezla i predala članovima porodice, koja ga je, potom, prebacila u Crnu Goru u jedan vjerski objekat, gdje su se zadržali dva dana. Nihovo ubeđenje je, prema rečima M.M, bilo da je on “opsednut“ i da će se određenom vjerskom službom to i dokazati, a zatim ga i ”vratiti na pravi put“.

Međutim, tokom vjerskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. ”opsjednut“, te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću u rodnom mjestu.

M.M. je, nakon što je policiji rekao da ne želi više da ostane u rodnom mjestu, došao u Beograd. M.M. tvrdi da je njegova otmica naručena od strane članova njegove porodice koji ne žele da prihvate njegovu homoseksualnost.

O cijelom slučaju postoje još mnogobrojni detalji, ali GSA ne može da ih otkriva da ne bi ugrozila istragu koja je u toku.

 

Objavio/la na 17:26. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-