Promocija NATO-a ili zagađivanje mora?

Tragom informacije koju su objavili mediji da je Mornarica Crne Gore koristila svoja sredstva, dvije jedrilice tipa ELAN 43R, u svrhu nelegalnog deponovanja čvrstog otpada u more, Ekološki pokret OZON je pozvao nadležne inspekcijske organe i tužilaštvo, kao i Skupštinu Crne Gore, odnosno resorne odbore, da u skladu sa svojom nadležnošću utvrde činjenično stanje i da, ukoliko se potvrdi tačnost informacije, preduzmu potrebne procedure u svrhu poštovanja zakona.

“Što se tiče suštine sporne aktivnosti, jasno je da zapravo potvrđuje naše tvrdnje da bi Crna Gora ulaskom u bilo koji vojni savez, pa i NATO, dodatno ugrozila životnu sredinu, a ovaj nepromišljeni potez Mornarice Crne Gore zaista zabrinjava, jer je očigledno da ne prati raspoloženje i stavove većine građana, što bi negdje zbog prirode posla te institucije trebalo da bude glavna vodilja, već podržava interesne grupe koje lobističkim aktivnostima pokušavaju i preko djece i omladine postići zacrtani cilj i profitirati”, ocjenjuje OZON.

Ova nevladina organizacija iz Nikšića smatra da bi bilo logičnije da se Mornarica i Vojska Crne Gore “bave problemima kao što su utvrđivanje tačnog stanja u našem podmorju kada su odbačene eksplozivne naprave u pitanju, čime je ugrožena bezbjednost i ljudi i životne sredine, a zašto upravo NATO ima veliku odgovornost”.

Kako je objavio tivatski Radio Dux na svojoj internet stranici, a prenio i PCNEN, mladi članovi Atlanstkog kluba su juče sa dvije jedrilice tipa ELAN 43R Mornarice Vojske Crne Gore bacili u more boce sa porukama zašto bi, po njihovom mišljenju, Crna Gora trebalo da postane članica NATO.

Objavio/la na 10:53. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-