Šta alkohol čini muškarcu, a šta ženi

Pol utiče na to kako pijemo i kako se osjećamo sljedećeg jutra, tvrdi se u novom istraživanju koje pokazuje da muškarci češće piju kad su ljuti, a žene doživljavaju više depresivnih emocija dan nakon pijenja.

Naučnici su utvrdili da je alkohol potpuno neefikasan kada je riječ o utapanju tuge. Valerie Harder, profesorica psihijatrije na Univerzitetu u Vermontu i glavna autorka studije kaže kako muškarci i žene različito reaguju na stres, prolaze kroz različita raspoloženja i drugačije reaguju na supstance.

Mjereni su takođe osjećaji sreće i tuge. Iako je utvrđeno da nijedna od tih emocija ne djeluje kao okidač za pijenje, otkriveno je da se pojavljuju na površini nakon alkoholiziranja.

Profesorica Harder pretpostavila je da će ljudi osjećati manje ljutnje i tuge nakon pijenja i više sreće dan nakon alkoholisanja. No, rezultati su pokazali suprotno. I muškarci i žene osjećali su se manje srećni dan nakon pijenja, ali učinak je bio znatno jači kod žena.

tportal.hr

Objavio/la na 10:01. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-