Od Dišpeta živimo, Dišpetom se dičimo

Došao je konačno i taj KUPEK, KUPEK pod rednim brojem 73. koji zatvara u herceg-dalmatinsku triologiju, ali i ovu sezonu. Vratili smo se u Split gdje smo razgovarali sa našim prijateljima i saborcima iz elektronskog fanzina Dišpet, a u Zadru smo razgovarali sa Dunjom Ercegović A.K.A. Lovely Quinces.

U ovoj KUPEK triologiji krenuli smo od Splita, bili do Mostara, Ljubuškog, spustili se do Šibenika i za kraj zatvorili turneju tamo gdje smo je i započeli – u Splitu.

A, u Splitu već tri godine djeluje fanzin zvani Dišpet. Baš ovih dana slave treći rođendan. Nastao je kao protuteža ludilu, odnosno u dišpet nezdravom razumu. Fanzin je dobio svoje elektronsko izdanje na kom se može poslušati i KUPEK (www.dispet.org).

I više nego dovoljno da povodom trećeg rođendana, povodom zajedničke borbe porazgovaramo sa dvojcem Hrvoje Kolić i Ivan Galić, koji čine dio ekipe Dišpeta.

Na tom fanzinu daju se naći razna, za većinu, nepoznata imena poput Lovely Quinces, odnosno Dunje Ercegović. Stoga, dopustite da vas i KUPEK upozna sa predivnim glasom Lovely Quinces i kratkim razgovorom nakon čega i posljednji mohikanac KUPEK ekipe ide na kraći odmor ali samo kako bi se bolje pripremili za narednu sezonu.

U međuvremenu, mala ali odabrana KUPEK ekipa, zadaje vam domaći zadatak. U toku ove 73 epizode nekoliko poznatih glasova se ponavlja. A to su dobročinitelji KUPEK-a koji su pozajmili svoj glas za džingl. Molimo vas, odakle god da ste, kojim god jezikom ili narječjem pričate da sjednete uz neki snimač glasa i snimite se. Ne mora to biti mikrofon, niti neki profesionalni diktafon. Može i mobilni, može i kompjuter…Kvalitet nije bitan, koliko vi sami i ono što imate reći, a trebate reći: Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera i to na način kako sami želite i pošaljete nam na [email protected]

Posljednji KUPEK u triologiji i sezoni možete poslušati ovdje, a prethodne dijelove triologije naći ćete tu i ovdika.

Sve o KUPEK-u na FB i blog strani.

 

Objavio/la na 12:41. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-