Predsjednik Srbije odredio izaslanika za REKOM

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je imenovao sudiju Apelacionog suda u Beogradu Sinišu Važića za ličnog izaslanika u Regionalnoj ekspertskoj grupi za REKOM.

Ličnog izaslanika još uvijek nijesu imanovali treći član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović i predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Prvi sastanak Regionalne ekspertske grupe za REKOM predviđen je za 6. septembar ove godine u Zagrebu.

Imenovanjem ličnih izaslanika predsjednika postjugoslovenskih zemalja započela je nova faza procesa REKOM, prenos Inicijative za osnivanje REKOM sa civilnog na politički nivo. Na prvom sastanku biće razmatrano da li postoje ustavne mogućnosti za osnivanje regionalne vansudske komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava u vrijeme oružanih sukoba i neposredno nakon okončanja ratova na teritoriji nekadašnje SFRJ.

Koalicija za REKOM broji oko 2.000 nevladinih organizacija, udruženja žrtava, porodica nestalih, i pojednica/pojedinki iz svih postjugoslovesnkih zemlaja.

Objavio/la na 22:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-