Završena rasprava o lex specialisu, glasanje poslije pauze

U Parlamentu je završena rasprava o lex specialisu kojim se traži poništavanje rezultata predsjedničkih izbora, i raspisivanje novih do kraja avgusta.

O opozicionom predlogu parlament će se izjasniti tokom večeri, javila je Mina.

Opozicija smatra da Filip Vujanović nije mogao biti proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora jer je time prekršen Ustav Crne Gore, a tokom izbornog procesa prekršeni su brojni zakoni i suspendovana osnovna ljudska prava građana Crne Gore, zbog čega se traži da se lex specijalisom ponište ti izbor.

Opozcija zahtijeva otvaranje parlamentarne istrage o aferi „Snimak“, čija je suština da su funkconeri Demokratske partije socijalista na stranačkim sjednicama osmišljavali plan zloupotreba državnih insitucija i javnih preduzeća u cilju ostvarenja povoljnog izbornog rezultata.

Pored toga opozicija zahtjeva usvajanje zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces, odlukom da Skupština imenuje vrhovnog državnog tužioca kvalifikovanom većinom iznad dvije trećine poslanika, a da državno tužilaštvo sprovede istragu i utvrdi eventualnu krivičnu odgovornost u aferi „Snimak“.

Objavio/la na 21:00. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-