Raskinut ugovor o gradnji HE na Drini

Vlada Republike Srpske raskinula je ugovor sa njemačkom kompanijom RWE o strateškom partnerstvu oko hidroenergetskog potencijala gornjeg sliva Drine.

Ovim ugovorom, koji je potpisan u septembru prošle godine, bila je predviđena izgradnja četiri hidroelektrane – Buk Bijela, Foča, Paunci i Sutjeska na rijeci Drini, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

“Uslov za realizaciju projekta o strateškom partnerstvu bilo je ispunjavanje svih uslova u predviđenom roku. S obzirom da partneri do 23. aprila, odnosno u roku predviđenim Ugovorom o strateškom partnerstvu, nisu postigli saglasnost o navedenim pitanjima, donesena je odluka o raskidu”, navodi se u saopštenju.

Odluku o raskidu ugovora Vlada RS je donijela 15. maja.

Ovaj projekat izazvao je burno reagovanje javnosti u Crnoj Gori koja je izrazila zabrinutost da bi izgradnjom hidroelektrana Buk Bijela i Foča značajno bio promijenjen biljni i životinjski svijet u gornjem toku rijeke Drine.

Objavio/la na 22:31. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-