Dodijeljene novinarske nagrade “Srđan Aleksić”

U Sarajevu je večeras upriličena svečanost dodjele novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u Bosni i Hercegovini, a dobitnici su novinari Fahrudin Bender, Danka Savić, Enisa Alibalić, Mladen Lakić i Đorđe Vujatović.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” je prva nagrada ovakve vrste u BiH, a nagradu su,  početkom 2010. godine, ustanovile nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, prenosi radiosarajevo.ba.

Utemeljitelji ove nagrade izrazili su večeras nadu da nagrađeni tekstovi i prilozi oslikavaju one vrijednosti koje simbolizuju ime Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja koji je ubijen u januaru 1993. jer je pokušao da pomogne i spasi svog sugrađanina Alena Glavovića – građansku hrabrost i odgovornost, solidarnost, humanizam, pravo na slobodu mišljenja, pravo da se bude drugačiji, pravo na slobodu izražavanja.

Objavio/la na 21:54. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-