Neradno do 7. maja

Povodom predstojećeg Praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja saopštilo je da se neće raditi do7.maja
1. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl. list RCG”, br. 27/07), Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja, što znači da su neradni dani srijeda, 1 maj i četvrtak, 2 maj.

2. Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG”, br. 56/93), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs (drugi dan), i to: petak, 03. i ponedjeljak, 06. maja.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu, piše su saopštenju.

Objavio/la na 13:05. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-