Interpol ‘češlja’ Ruse u Crnoj Gori

Crnogorska policija uz posredstvo interpola intenzivno provjerava ruske državljane za koje postoji sumnja da su novac sumnjivog porijekla investirali u državu.

Kako kaže šef podgoričke kancelarije Interpola Dragan Đurović, provjere se odvijaju na zahtjev ruske policije, a u poslednjih 15 mjeseci stigla su 22 takva zahtjeva.

“Neke provjere su obavljene, a neke i dalje traju. Crnogorska policija, intenzivno, posredstvom interpola sarađuje sa ruskom policijom”, rekao je Đurović Dnevnim novinama, prenosi Beta.

“U pitanju je provjera više ruskih državljana za koje ruska policije sumnja da su vršeći različita krivična djela stekli novac, a potom ga investirali u države Evrope”, čime se sumnja da su počinili krivična djela pranja novca , kazao je Đurović.

U sklopu istrage, tražene su provjere posredstvom Interpola da li je dio tog novca investiran u Crnoj Gori.

“Crnogorska policija je postupila po svim zahtjevima ruske policije, pri čemu je dostavljen odgovor na dio zahtjeva, dok je dio provjera i dalje u toku”, naveo je Đurović.

Objavio/la na 11:28. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-