Što je sloboda?

Slobodna volja znači svoja volja.

Industrijska civilizacija koja je živa smrt, ima vas u svom čvrstom stisku.

Hipoteka (eng. mortgage) znači “zahvat smrti”,

Riječ kapital (eng. capital) ima isti korijen riječi kao i “stoka” (eng. cattle) ili rob (eng. slave),

Riječ “najamnina” (eng. rent) znači prekid odnosa (eng. relation) izmedu ljudi,

Latinska riječ za rad (lat. laborare ), znači “biti umoran”,

Od riječi “tripalium”, drevnog stroja za mučenje dolazi engleska riječ “travail” (hrv. teško raditi, mukotrpan posao, muka…)

Većina ljudi je svjesna kako religije kada pokore drugu religiju pretvaraju bogove i božice u vragove, kako su sloboda i divljina (već iskrivljene) u liku Pana pretvorene u strah u obliku Sotone. Većina nas ne shvaća kako nam je nametnuta, zajedno sa ovom laži, još jedna jednako opasna i kriva predodžba. Riječ “civilizacija” (eng. civilisation) koja jedino znači živjeti u gradovima (originalno gradovima-državama), je postala sinonim za sve što je dobro.

Svaki dan mi dajemo našu slobodu novom bogu, Mamonu (termin, koji dolazi iz Biblije, kojim se opisuje materijalno bogatstvo ili pohlepa, te se često personificira kao božanstvo). Baš kao što stari bogovi blijede i umru, tako i ovaj novi bog svakim trenom dobiva sve više moći. Njegova kontrola nad našim životima je gotovo potpuna, kako mi susprežemo naše osjećaje i dajemo više značenja racionalnosti, što je suprotno emocijama i osjećajima. Mi poričemo ono divlje u nama i postajemo bolesni.

Industrijska civilizacija je najveća opasnost s kojom se čovječanstvo suočilo. To je neprijatelj iznutra! Jeste li dorasli izazovu ili ćete biti samo dio neznačajne pogreške u priči života? Izbor je vaš. Ako želite biti slobodni i nezavisni, prvi korak je da odbacite mentalni lanac s kojim ste okovani.

Tek nakon što smo ovo napravili put može postati jasniji. Samo kada smo se riješili iluzija da postoji išta što se može dobiti iz ovog bolesnog sustava, tek onda ga se možemo riješiti. Tada možemo početi razmišljati slobodno i pronaći bolji svijet.

Sloboda mora biti osnova ovog novog ritma ljudskog života. Mi smo ona i ne možemo živjeti bez nje. Kada ovo postane znanstveno dokazano, više neće biti nikoga tko će dokaze tražiti.

Preuzeto sa: freedomtek.org

 

Objavio/la na 14:12. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-