Lekićev izborni štab prekinuo saradnju sa RTCG

Izborni štab opozicionog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića je obavijestio RTCG da prekida saradnju sa njenim uredničkim timom zbog, kako se navodi, toga što se Lekiću, neprofesionalnim i pristrasnim izvještavanjem, nanosi direktna šteta.

“Sinoćni prilog u vašoj udarnoj informativnoj emisiji o gostovanju Lekića u emisiji ‘Načisto’, nezavisne televizije ‘Vijesti’, prizemna je manipulacija i neprofesionalan pokušaj osvrta na psihološko-politički portret Lekića, i to u terminu koji pripada kandidatima za predsjednika i njihovim svakodnevnim aktivnostima”, navedeno je u pismu koj je Lekićev izborni štab uputio Savjetu RTCG i generalnom direktoru Radu Vojvodiću.

Iz Lekićevog izbornog štaba insistiraju na tome da “sučeljavanje programa predsjedničkih kandidata, odnosno tv-duel” budu održani na TVCG, ali “pod uslovom da njime rukovode nezavisni novinari”.

Iz Izbornog štaba predsjednikog kandidata opozicije su poručili da očekuju od Savjeta RTCG i generalnog direktora nacionalnog javnog servisa odgovor do kraja narednog dana.

Urednički tim TVCG je saopštio večeras da je iznenađen obraćanjem Lekićevog izbornog štaba i pozvao ga “da se, u duhu dosadašnje korespondencije – otvorene i konstruktivne, usaglasi i preostali neusaglašeni detalj i tako obostrano omogući javnosti željeni tv duel”

Uredništvo je iznenađeno i prigovorom na sinoćnji prilog o izvodima iz intervjua Lekića za TV Vijesti.

”Prilog ćemo, najavljujemo, uraditi i kada na toj televiziji bude gostovao drugi kandidat Filip Vujanović. Javni servis je samo prenio, zbog interesa javnosti da zna, najzanimljivije akcente intervjua datog nezavisnoj televiziji, koji je vodio nezavisni novinar“, saopštilo je uredništvo TVCG.

TV duel predsjedničkih kandidata Miodraga Lekića i Filipa Vujanovića na TVCG zakazan je za 2. april.

Objavio/la na 19:50. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-