Documenta: Još jedna presuda nakon koje nema pravde za porodice žrtava

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću iz Zagreba je izrazio zabrinutost povodom današnje presude Tribunala u Hagu u slučaju Momčila Perišića, prvenstveno “u svijetlu činjenice da je pred nama još jedna presuda MKSJ-a nakon koje nema pravde za obitelji žrtava ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti, počinjenih od strane pripadnika Vojske Republike Srpske (u periodu između 1993. i 1995. godine) u gradovima Sarajevu i Srebrenici, te onih počinjenih od strane pripadnika Srpske vojske Krajine (u svibnju 1995. godine) prilikom granatiranja Zagreba”.

“Iako su brojni personalni i materijalni dokazi, izvedeni tijekom suđenja generalu Perišiću, upućivali na ispravnost osuđujuće presude prvostupanjskog sudskog vijeća, i u ovom predmetu, kao što se pokazalo i u nekim ranijim odlukama istog suda, presude žalbenih vijeća dovele su do radikalne izmjene nepravomoćnih presuda”, saopšteno je iz Documenta.

Centar za suočavanje s prošlošću podsjeća na slabljenje interesa domaće i međunarodne javnosti za problematiku ratnih zločina, i zbog toga, kao i na tragu posljednje odluke Haškog tribunal izražava bojazan “da će počinitelji i odgovorne zapovjedne osobe, posebno na najvišim razinama, ostati nekažnjeni”.

 

Objavio/la na 22:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-