Srpski državni funkcioneri kontaktirali sa Šarićevim klanom

U Tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije, RTS-u je potvrđeno da postoji 130 diskova snimljenih telefonskih i drugih razgovora srpskih državnih funkcionera sa pripadnicima narko klana Darka Šarića.

U tom materijalu su registrovane i komunikacije člana Šarićevog klana Rodoljuba Radulovića sa funkcionerima MUP-a, piše u službenoj bilješci Uprave kriminalističke policije.

Kako je RTS-u rečeno, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal 7. novembra 2008. godine istražni sudija Specijalnog suda je naredio uspostavljanje mjera nadzora i snimanja telefonskih i drugih komunikacija, kao i optičkih snimanja Rodoljuba Radulovića, jednog od najviše rangiranih članova Šarićevog klana.

Radulović je, prema izvorima više stranih obavještajnih službi, bio zadužen za transport kokaina od Južne Amerike do Evrope, za šta je često koristio i svoje brodove. Protiv njega je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, prenosi RTS.

 

Objavio/la na 21:45. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-