Korisne, neprimijetne vježbe

Ako želite da ostanete u dobroj formi iskoristite svaku priliku za vežbanje, što ne znači da treba sate i sate da provodite u teretani ili na sportskom terenu.

Postoji niz gotovo neprimetnih i krajnje jednostavnih vežbi za zatezanje nogu, zadnjice ili stomaka koje možete da radite u kupatilu, kuhinji, liftu ili na stepeništu.

Kada vam ti pokreti postanu svakodnevna navika potpuno ćete zaboraviti da su to korisne vežbe koje nimalo ne remete vašu dnevnu rutinu.

U kupatilu – vežba za zatezanje listova

Dok perete zube stojeći ispred lavaboa, najmanje deset puta se podignite na vrhove prstiju i odmah se lagano spustite, pazeći da nijednom petama ne dodirnete pod. Ovu vežbu ponovite tri puta.

U kuhinji – vežba za zatezanje butina

Dok pored šporeta čekate da zakuvate kafu ili da se skuvaju jaja za doručak, oslonite se leđima na zid, noge blago rastavite, a ruke neka vam slobodno padaju niz telo. Pažljivo odmaknite stopala na oko 30 cm od zida i istovremeno se lagano spuštajte u sedeći položaj, odupirući se leđima o zid. Stanite kada vam kolena budu savijena pod uglom od 90 stepeni. Ostanite u tom položaju ceo minut i lagano se na isti način uspravite. Ponovite pet puta.

U liftu – vežba za zatezanje stomaka

Svaki put kada se sami vozite liftom ispravite leđa, blago razmaknite noge i savijte ih u kolenima i lagano pomerajte karlicu napred-nazad trudeći se da istovremeno maksimalno zategnete mišiće zadnjice. Ponovite 10 puta.

Na stepenicama – vežba za zatezanje zadnjice

Kada se penjete uz stepenice činite to bez žurbe i uvek zakoračite na svaki drugi stepenik. Pažljivo se oslonite celim stopalom na stepenik, pritisnite petu i osetićete kako vam se zatežu mišići zadnjice. Dok silazite nastojte da budete brži i da zakoračite na svaki stepenik, jer se na taj način zatežu trbušni mišići. Koristite svaku priliku za ovu vežbu, kako u zgradi u kojoj živite, tako i na poslu.

novosti.rs

Objavio/la na 12:00. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-