KAP neće u ponoć ostati bez struje

Kombinat aluminijuma Podgorica neće ostati bez električne energije, saopštio je predstavnik Vlade u Bordu direktora KAP-a Nebojša Dožić, i dodao da će se naći rješenje za trenutnu situaciju u fabrici.

Ugovor o snabdijevanju električnom energijom, koji fabrika ima sa Elektroprivredom ističe u ponoć. Kombinat EPCG-u već duguje oko 60 miliona eura za utrošenu struju.

“U toku je intenzivna komunikacija između menadžmenta dvije kompanije, kao i ostalih povezanih preduzeća, tako da će se neko rješenje naći i KAP neće ostati bez struje”, kazao je Dožić agenciji Mina business.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić ranije je saopštio da će Vlada intervenisati ukoliko KAP do ponoći ne zaključi ugovor sa nekim od dilera električne energije, što neće ići na štetu EPCG.

On je najavio da će Vlada, ukoliko se pitanje snabdijevanja KAP-a ne riješi do ponoći, posredovati u okviru svojih nadležnosti.

Objavio/la na 20:51. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-