Vlada ruski dug pretvorila u snjegočistače i motorne sanke

Vlada Crne Gore je poklonila 13 snjegočistača i 15 motornih sanki opštinama u sjevernom i centralnom regionu, Gorskoj službi spašavanja i Sektoru za vanredne situacije, zvanično je saopšteno.

Ova oprema je finansirana iz preraspodjele sredstava klirinškog duga bivšeg SSSR-a koji se odnosio na Crnu Goru u iznosu od 2.998.947 dolara, a Vlada je na sebe preuzela i obavezu pokrivanja troškova poreza i carine.

Snjegočistači su dodijeljeni opštinama: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik i Žabljak, a motorne sanke ovim opštinama i Sektor za vanredne situacije MUP-a i Gorskoj službi spašavanja.

Ukupan dug Ruske Federacije prema Crnoj Gori iznosio je 15.074.807,24 američkih dolara, a Crna Gora je nabavkom zimske mehanizacije zatvorila ovaj dug.

Prethodno su, kako je saopšteno iz Vlade, za navedena sredstva potpisani ugovori u oblasti poljoprivrede (nabavka traktora) u iznosu od 761.619 dolara, prosvjete (kabineti hemije, fizike, biologije, muzički instrumenti, mini busevi) u iznosu od 6.112.637 dolara i energetike (oprema i komponente za modernizaciju parne turbine za TE Pljevlja) u iznosu 5.200.000 dolara.

 

Objavio/la na 15:58. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-