Prikupljanje potpisa za nove vrtiće

Volonteri udruženja Roditelji počinju od sjutra, 1. oktobra, u direktnom kontaktu sa građanima i građankama, da prikupljaju potpise za peticiju kojom se traži hitna gradnja novih vrtića ili dogradnju postojećih u svim opštinama Crne Gore gdje postoji problem prebukiranosti.

Ovo udruženje je saopštilo da je iskoristilo mogućnost podnošenje elektronske peticije Ministarstvu prosvjete, koja je dio novog vladinog servisa Glas građana, ali da je odziv bio slab.

“Do sada je prikupljeno oko 900 potpisa, a potrebno je prikupiti ukupno šest hiljada do 11. decembra kako bi Vlada razmatrala predlog udruženja da se hitno izgrade novi vrtići u Podgoric, Baru, Bijelom Polju, Tivtu”, saopštilo je udruženje.

Predstavnici udruženja će do kraja ove sedmice prikupljati potpise u Podgorici, u tržnim centrima Mall of Montenegro i Delta, a početkom naredne sedmice će biti objavljen plan za naredni period.

Volonteri udruženja će u četvrtak i petak popodne i u subotu prije podne biti u Mall of Montenegru, a u subotu popodne u Delti.

Udruženje Roditelji je nekoliko puta pozivalo nadležne da počnu da rješavaju ovaj problem koji postoji godinama i sve je kompleksniji s obzirom na to da se broj djece u grupama iz godine u godinu povećava.

 

Objavio/la na 15:43. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-