Počinje beogradska “Nedjelja ponosa”

Nedjelja ponosa (Pride Week) počinje danas pod devizom “Prajd. Normalno”, a kako je planirano trebalo bi da se završi paradom u sledeću subotu, ali je njeno održanje i dalje pod znakom pitanja.

Organizatori Prajda 2012 zamislili su da ove godine javna borba za prava LGBT populacije traje nedjelju dana tokom kojih će u Beogradu biti organizovane razne manifestacije, izložbe, kulturna događanja…

“Prajd nedjelja” počinje danas žurkom “Sweet opening party”, dok su za sjutra najavljeni predstavljanje LGBT organizacija koje deluju u Srbiji, otvaranje Queer likovnog salona, kao i javna rasprava na temu saradnje LGBT zajednice i državnih institucija.

U svrhu promocije “Nedjelje ponosa” juče je na YouTube pušten i promotivni sport za Gej paradu u kome su se, kako su naveli organizatori, u Knez Mihailovoj ulici vjenčale dvije djevojke – Vjera i Nada.

Objavio/la na 12:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-