Osvanula fotografija pasoša Sandžaka

Na zvaničnoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku.

U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Fejsbuk stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, piše Kurir.

“To je neprimjereno. Neodmjerena šala. U posljednje vrijeme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove vjerske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavređuje nikakvu pažnju”, rekao je za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih pasoša nije htio govoriti ni njegov saradnik Jahja Fehratović poručivši da “ne sarađuju s Kurirom još od izborne kampanje”.

Objavio/la na 13:07. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-