CIP završava projekte za autoput do Crne Gore

Saobraćajni institut CIP privodi kraju izradu projekata za gradnju autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom i uradio je projekat za dio regioanalnog autoputa Pojate-Preljina odnosno tzv. „Moravski koridor”, prenosi Tanjug.

Generalni direktor CIP Milutin Ignjatović je izjavio da je za Koridor 11 (K-11)od Beograda do Crne Gore završeno 90 odsto potrebnih projekata.

Ignjatović je naveo da nedostaje glavni projekat za dio od Beograda do Obrenovca, kao i glavni projekti za dionicu Čačak-Požega, a treba da budu završeni i projekti za dio od Požege do Boljara (na granici Srbije i Crne Gore).

Čelnik CIP je kazao da će uskoro biti isprojektovano to što nedostaje i izrazio očekivanje da će sa kompanijama iz Narodne Republike Kine biti postignut dogovor oko izgradnje tih autoputeva.

Ignjatović je naveo da se za taj posao interesovalo više velikih kompanija iz NR Kine i da su nadležni ministri ubrzali aktivnosti kako bi posao bio ugovoren što prije.

Objavio/la na 22:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-