Uhapšeno osam osoba zbog računarskih prevara

Crnogorska policija je saopštila da je u više crnogorskih opština uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su na području Crne Gore formirale zločinačko udruženje u cilju vršenja krivičnog djela računarska prevara, a radi sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu više osoba – stranih državljana.

Uhapšeni su M.Č. (28) iz Beograda, N.M. (26), N.M (24), D.K. (32), B.P. (24), R.V. (30), B.P. (25) iz Podgorice i S.M. (27) iz Kolašina, dok se u bjekstvu nalaze dvije osobe.

Kriminalna grupa je, kako policija osnovano sumnja, sa računa otvorenih kod crnogorskih poslovnih banaka podigla novac u iznosu 195.474 eura, kao i transferisala iznos od 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 eura, koje su blokirane od strane nadležnih državnih organa Crne Gore.

Policija je akciju pod operativnim nazivom Fokus izvela po nalogu Višeg državnog tužioca i u intenzivnoj saradnji sa Interpolom i Upravom za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Objavio/la na 15:57. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-