Kako ostati budan za volanom

Vozite noću, idete na dug put ili ste imali naporan dan i oči vam se sklapaju. Osim što biste mogli da skrenete sa puta i odspavate malo šta biste još mogli da uradite?

Pored toga što ste se najverovatnije dohvatili nekog energetskog pića ne bi bilo loše da imate i neku voćku pri ruci. Jabuka, pomorandža ili limun će vas zasigurno razbuditi. Što je jači ukus to bolje.

Jedite pomalo, pijte pomalo. Prvo, što ste duže aktivni to će vam se manje spavati. Drugo, ukoliko naglo pojedete veću količinu hrane krv će pobeći u želudac. Koliko puta vam se prispavalo nakon obilnog obroka?

*Slušajte muziku koju ne podnosite, maksimalno je pojačajte. Posebno izbegavajte muziku koja vam baš prija zato što vas relaksira.

*Pevajte na sav glas, ukoliko ste se ipak odlučili za muziku koju volite.

*Otvorite prozor i pustite hladan vazduh u unutrašnjost vozila.

*S vremena na vreme udahnite duboko, pomerajte glavu levo desno.

*Namestite alarm da vam zvoni na svakih par minuta.

Ukoliko vam aktivnosti unutar vozila ne pomognu zaustavite se i prošetajte par krugova. Uradite nekoliko vežbi, istegnite se.

Ako ste toliko pospani da definitivno više ne možete da izdržite odspavajte ali samo na petnaest minuta kako ne biste upali u dubok san.

S media

Objavio/la na 20:30. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-