San objavio snimke nagog princa uprkos upozorenju

Londonski San (The Sun) prvi je britanski list koji je objavio fotografije obnaženog princa Harija, a uredništvo tog tabloida je poručilo da to čini jer je riječ o temi od javnog interesa i testu slobode štampe u zemlji, prenosi Beta.

Snimci na kojima princ nag pleše sa neimenovanom, takođe nagom ženom u hotelu u Las Vegasu, dospjeli su na naslovne strane širom svijeta, ali do danas ih nije objavio nijedan britanski list, na zahtjev kraljevske porodice koja je zatražila poštovanje prinčeve privatnosti.

Taboid u vlasništvu Ruperta Merdoka je poručio danas da objavljuje fotografije kako bi milioni ljudi koji vijesti dobijaju u štampanom obliku i nemaju pristup internetu mogli da “budu u potpunosti informisani”. Jedna od dvije fotografije nagog princa objavljena je na naslovnoj strani Sana, dan nakon što je isti list angažovao jednog zaposlenog da pozira imitirajući Harija u istoj pozi.

 

Pored fotografije je naslov “Evo nasljednika trona”, uz članak u kojem uredništvo objašnjava razloge objavljivanja snimaka. U tekstu se ističe da San ne iznosi moralne ocjene fotografija, već ih objavljuje pošto čitaoci “imaju pravo da ih vide”.

Fotografije su u srijedu objavljene na internetu, a britanski listovi su u izdanjima od četvrtka priču propratili samo tekstom.

Objavio/la na 13:14. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-