Kosovo: Osam bivših sudija optuženo za korupciju

Tužilac evropske policijske misije EULEX-a iz Kancelarije specijalnog tužioca Kosova podigao je optužnicu protiv 10 osoba osumnjičenih za korupciju, a među njima je osam bivših sudija.

Među osumnjičenima su, kako se navodi u saopštenju EULEX-a, bivši predsjednik Opštinskog suda u Prištini, četvoro bivših sudija Opštinskog suda, troje bivših sudija Okružnog suda, jedan advokat i jedan predstavnik društvenog preduzeća.

Bivši predsjednik Opštinskog suda, predstavnik društvenog preduzeća i advokat optuženi su za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, kao i pružanje pomoći u donošenju nezakonite sudske odluke.

Sumnja se da su optuženi bili umiješani u 15 građanskih parnica u vezi sa imovinskim sporovima protiv društvenog preduzeća koja su bila u nadležnosti Specijalne komore Vrhovnog suda Kosova, navodi se u saopštenju EULEX-a.

Osumnjičeni su bili umiješani na različite načine, na osnovu njihovog rada i zanimanja.

Objavio/la na 13:57. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-