Nosi gen star 30 hiljada godina

Ian Kinaird, DNK testiranjem otkrio je da njegovo porodično stablo kreće od prve žene koja je živjela prije 190.000 godina. On posjeduje gen L1B1 koji potiče iz drevne Afričke loze koja nikada prije nije bila pronađena u zapadnoj Evropi.

Istraživački tim, koji je sprovodio testiranje izjavio je da je Ian pravi ‘unuk crne Eve’. Istoričar Alistar Mofat zajedno s genetičarom Džejmskom Vilsonom učestvovao je u sprovođenju ovog istraživanja.

Mofat je izjavio da je ovo zapanjujući rezultat koji svjedoči da je Ian mogao biti u Edenskom vrtu. ‘To je još jedan dokaz da anglo-saksonski protestanti potiču od crne Eve, majke svih nas. Ovakva povezanost dosad se pronalazila na području Senegala, ali nikada nije u sjeverozapadnoj Evropi.’

Ian posjeduje mitohondrijski DNK koje se prenosi majčinom stranom, star je 30.000 godina i od prvobitnog gena Eve razlikuje se samo u dve genetske mutacije, što predstavlja veliku razliku s obzirom na druge ljude, jer se kod njih uočila mutacija ukupno 200 gena.

Objavio/la na 21:43. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-