Otvaranje sezone kitesurfa na Velikoj Plaži

Kitesurf je relativno mlad sport na vodi. U Crnoj Gori se na Velikoj Plaži pojavljuju prvi kajteri već nakon 2000. godine, a u proteklih par godina njihov broj vrtoglavo raste. Po mišljenju iskusnih kajtera iz inostranstva, sa kojima smo imali prilike da se sretnemo do sada, Velika Plaža ima izuzetan potencijal. Ona je već sada prepoznata kao značajna destinacija u Evropi, ali na promociji treba idalje raditi.

Kajtsurf (kitesurf) je veoma dinamičan, kombinacija windsurfa, wakeboarda, gimnastike i drugih vještina… To je atraktivno “jahanje na vodi” uz pomoć manjeg (7 – 15m2) specijalno dizajniranog zmaja tj. krila/kajta. Tako da, koristeći samo energiju vjetra i tehniku upravljanja možete satima surfovati prostranstvom Velike Plaže, naravno dok god ima vjetra. Neophodna brzina vjetra je između 5-10m/s, a to je upravo brzina Maestrala koji na Velikoj Plaži duva skoro svakog dana.

Snimak je nastao krajem aprila.

Rriders.me

Objavio/la na 19:31. Objavljeno u Video. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-