KAP platio samo dio duga Elektroprivredi

Podgorički Kombinat aluminijuma je uplatio Elektroprivredi CG samo dio duga za utrošenu električnu energiju , saopštio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić, a televizija Vijesti nezvanično saznaje da su uplaćena dva od 3,2 miliona eura, koliko je trebalo da bude uplaćeno danas.

Iz EPCG su zaprijetili da će, ukoliko KAP ne izmiri dogovoreni dio duga za utrošenu električnu energiju, dodatno smanjiti isporuke struje, a u najgorem i blokirati račun fabrike.

Preme nezvaničnim informacijama, EPCG će na ostatak dogovorene isplate čekati još sedam dana.

Sindikalni funkcioner iz Kobninata Rade Krivokapić je optužio Vladu Crne Gore da je odgovorna za sadašnje stanje u Kombinatu.

On je rekao da je sreća što je prekidač za struju u Kombinatu i istakao da smanjenja struje neće biti „i da se to smanjenje ne može sprovesti”. „To je tehnički neizvodljivo, jer se može smanjiti samo u Kombinatu. Elektroprivreda može da ugasi i da upali Kombinat, ali ne može da smanji”, kazao je Krivokapić za TV Vijesti.

Kombinat je dužan EPCG 40 miliona eura za potrošenu struju, a proše nedjelje je dogovoreno da do danas plati 3,2 miliona eura duga.

Objavio/la na 20:04. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-