Neredi u Danskoj

Više od 80 ljudi uhapšeno je danas tokom antiislamskog protesta u organizacije ultradesnice u gradu Arhus u Danskoj i kontramitinga koji je organizovala ljevica.

Policija je pokušala da razdvoji oko 2.500 učesnika kontrademonstracija od nekoliko stotina desničarskih demonstranata koji su održavali svoj skup u drugom po veličini gradu u Danskoj.

Danska policija navodi da su kao podrška došli i desničari iz Velike Britanije, Švedske, Poljske i Njemačke.

Učesnici desničarskog skupa, 200 do 300 njih, nazvali su svoj protest “Evropski skup protiv džihada”.

Na to su odgovorili ljevičari, koji su se okupili u velikom broju na skupu “Arhus za različitost”.

Antiislamski protest počeo je odavanjem pošte minutom ćutanja za žrtve nedavnog napada u Tuluzu koji je počinio Mohamed Merah, francuski državljanin alžirskog porijekla.

Oba skupa održavala su se u paralelno u miru, sve dok grupa ljevičara sa crnim maskama nije pokušala da probije policijski kordon koji ih je razdvajao. Policija je ipak uspjela da ih spriječi u tome.

Posle skupova, ljevičari su zasuli kamenicama autobuse desničara, pa su oni morali da budu ispraćeni uz policijsku pratnju.

Objavio/la na 22:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-