Zaposleni napuštaju Tribunal u Hagu

Predsjednik tribunala u Hagu Teodor Meron upozorio je da mnogi zaposleni napuštaju sud u Hagu kako bi našli sigurnji posao.

Meron je u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” rekao da ukoliko se za “ključno osoblje ne ponude dovoljni podsticaji da ostanu u Tribunalu, postoji opasnost da će rad Tribunala u poslednjim godinama pretrpjeti posledice”.

“Ako Tribunal nastavi međunarodnoj zajednici pokazivati da radi na koliko je god moguće efikasan način, u šta sam uvjeren da hoće, ne vidim nijedan razlog za zabrinutost u vezi s osiguranjem potrebnih finansijskih resursa u budućnosti”, rekao je takođe Meron.

Prema riječima Merona, ipak, postoji realna zabrinutost da Tribunal neće biti u stanju da zadrži osoblje koje mu je potrebno kako bi završio svoje preostale poslove na ekspeditivan način.

“Već nekoliko godina mnogi od talentovanih i dugo godina zaposlenih radnika napuštaju Tribunal kako bi našli sigurniji posao negdje drugdje. Ovaj gubitak iskustva i institucionalne memorije ima dalekosežan uticaj na rad Tribunala”, rekao je predsjednik haškog suda.

Objavio/la na 13:42. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-