Psi pet dana u snijegu

Gvozden Petrović (68) iz Brajića, na planini Suvobor, uspio je poslije pet dana da spasi svoja dva psa koji su bili zavijani u sniježnom nanosu višem od dva metra.

Kako je Petrović izjavio za agenciju Beta, mećava je pse uhvatila u blizini kuće i terijeri, koji se u jamama bore sa lisicama, nijesu uspjeli da se izvuku ispod snijega, gdje su ostali pet dana bez vode i hrane.

“Ne pamtim ovakvu snežnu mećavu, a ja sam prvo krenuo da zbrinjavam goveda, ovce i svinje, dok sam za pse mislio da su se negde sklonili, da čekaju da se sve stiša i da se pojave ispred kuće”, naveo je Petrović.

Prema njegovim riječima, treći dan pošto su psi nestali čuo je njihovo cviljenje, pa je sa suprugom Gvozdenjom (65) krenuo da razgrće snijeg što mu je oduzelo cio dan, jer nije mogao da locira gdje su psi.

Poslije duge borbe sa snijegom, bračni par je sledećeg dana uspio da otkopa kučiće koji su bili čvrsto zgrčeni jedno uz drugo.

Spašeni psi su jutros prvi put ponovo izašli van kuće, ali se nisu mnogo udaljavali od praga.

Objavio/la na 20:53. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-