EPCG: Struje ima do 12. decembra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obezbijedila je do 12. decembra potrebne količine električne, rekao je direktor Direkcije za odnose sa javnošću EPCG, Rajko Šebek, agenciji Mina-business.

“Do 12. decembra ima struje, a do kraja godine ćemo se truditi da nabavljamo električnu energiju, iako se čitavi region nalazi u sličnoj situaciji”, kazao je Šebek.

Crnoj Gori dnevno je potrebno 12,5 gigavat sati (GWh) električne energije, a prema ranijem planu, hidroelektrane su od tog iznosa trebalo da daju šest GWh, Termoelektrana Pljevlja četiri, dok bi se 2,5 GWh kupila.

“Desilo se, međutim, da hidroelektrane proizvode oko četiri odsto, čak i ispod četiri odsto od plana i onda se pojavljuje neplanirani nedostatak jer se očekivala veća proizvodnja”, objasnio je Šebek.

Taj nedostatak, kako je naveo, na dnevnoj bazi je od 20 do 25 odsto, odnosno tri GWh.

Hidrološka situacija u Crnoj Gori u narednom periodu ne ide u prilog EPCG, jer se prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda ne predviđaju neke veće padavine.

Objavio/la na 17:51. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-