Krompir bolji od tablete za pritisak

Jedna studija britanskih naučnika dokazala je da je krompir – ukoliko se konzumira bez ulja, putera, kečapa i ako se ne podgreva u mikrotalasnoj rerni – jedna od najzdravijih namirnica koja povoljno utiče na rad čitavog organizma. Najbolji efekat ima ako se jede kuvan ili pečen.

Tokom istraživanja ispitanici su svakodnevno jeli šest do osam krompira veličine loptice za golf, za ručak ili večeru. Većina testiranih bila je gojazna i uzimala je redovnu terapiju za snižavanje pritiska. Posle mesec dana „krompir tretmana“ krvni pritisak značajno je pao, što navodi na zaključak da je ova namirnica delotvornija od tableta. Takođe, nijedan od ispitanika nije dobio na težini za vreme testa.

Stručnjaci savetuju da je krompir dobro jesti sa korom, jer se tamo “kriju“ najzdraviji sastojci. Krompiri imaju manje kalorija od pirinča i testenine, a bogati su i vitaminom C, vitaminom B, magnezijumom, kalijumom i cinkom i imaju malo masnoća, pa vrlo uspešno snižavaju holesterol.

Objavio/la na 16:59. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-