Dokazane ozbiljne nuspojave BMP proteina

Splićanin dr Tomislav Smoljanović, zaposlen kao ortoped u KBC Rebro, je uspio u svojoj višegodišnjoj, međunarodnoj borbi protiv sukoba interesa u dijelu svoje struke.

Mladi ljekar, kako piše Slobodna Dalmacija, od 2006. upozorava da se u stručnim časopisima prikriva istina o ozbiljnim nuspojavama BMP proteina, koji se pacijentima ugrađuje tokom operacija karlice radi brže regeneracije i zarastanja kostiju, ali su njegove tvrdnje, zbog financijske sprege između farmaceuta i uredništva tih časopisa, do sada bile pobijane.

Međutim, časopis Spine Journal, u posljenjem broju je objavio studiju koja potvrđuje Smoljanovićeve tvrdnje – hirurzi s američkog univerziteta Stanford su dokazali da se kod muškaraca s ugrađenim BMP proteinom razvio privremeni ili stalni sterilitet u puno većem postotku nego kod pacijenata koji su na operaciji dobili neki drugi materijal kao osigurač karlice, piše splitski list.

Objavio/la na 06:34. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-