Podgorica spremna za razmijenu diplomata sa Prištinom

Predstavnici Vlade Crne Gore izrazili su spremnost da sa vlastima u Prištini razmijene diplomatske predstavnike, nakon što je kosovska vlada nedavno objelodanila da će, u okviru Ustava, priznati crnogorsku i hrvatsku nacionalnu zajednicu na Kosovu, saopštilo je kosovsko ministarstvo za lokalnu samoupravu.

U saopštenju je navedeno da su crnogorski ministri unutrašnjih poslova i za prava manjina Ivan Brajović i Ferhat Dinoša spremnost za razmjenu diplomatskih predstavnika s Prištinom prenijeli potpredsjedniku kosovske vlade i ministru za lokalnu samoupravu Slobodanu Petroviću, prenosi Tanjug.

On od juče boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici, što je prva posjeta nekog kosovskog ministra Crnoj Gori od formiranja novog saziva kosovske vlade.

"Vlada Kosova objelodanila je svoju odluku da prizna manjinsku zajednicu Crnogoraca i Hrvata na Kosovu, što se očekuje da će biti obuhvaćeno i u okviru procesa za ustavne promjene, o čemu sada već postoji potpuna saglasnost", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva i dodaje da taj stav otvara vrata razmjeni diplomatskh predstavnika "u optimalnom vremenskom periodu".

Objavio/la na 20:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-